Jsem dům se vzdušným interiérem

6kk, 280m2

Stáhnout prospekt

Kvalita především

Oslovila nás mladá právnická rodina, která hledala firmu schopnou zrealizovat náročnou část interiérového vybavení včetně menších stavebních příprav. Po zvážení si vybrali naši firmu SZABO interier. Před samotnou realizací proběhlo několik schůzek v podobě upřesnění technických, ale i ergonomických částí.

Svěží vstupní prostor

Celá tato vstupní část působí svěžím dojmem které podtrhují lakovaná skla do zelené barvy. Pro realizaci jsme použili moderní materiály - sklo, přírodní dýhu wenge a nerezové prvky. 

Nadčasová kuchyně

U kuchyňské části je důležitá ergonomická funkčnost, která je zde na prvním místě se zachováním designu. Větší část kuchyně je zavěšená na zdi bez nožiček. V kuchyni je také použito speciální umělé sklo které dokáže rovnoměrně rozptýlit světlo z led pásků, vzniká tím jednotná světelná plocha. Pracovní deska je z umělého kamene, veškeré spoje včetně propojení dřezu je beze spár, nikde tím nevzniká místo pro usazovaní nečistot. 

Hlavní obytná místnost

Celý tento prostor je krásně propojen s kuchyní a knihovnou, navíc zde došlo k úžasnému otevření stropní částí do dalšího patra, kde tímto vznikla galerie. Klient si původně přál klasický krb, na základě statického posouzení byl krb nahrazen za odlehčenou variantu lihového krbu. Opláštění krbu je řešeno skleněnými lakovanými deskami. Sedačka je vyrobená zakázkově na míru přesně dle představ klienta, provedení je v přírodní kůži. Přírodní materiály v kombinaci se sklem a kovovými doplňky působí luxusně, ale zároveň dodávají celému prostoru pocit útulnosti.

Pracovna ve stylu 30. let

Místnost je řešena v duchu 30. let. Do pracovny patří také bar, který je uschován ve výsuvném systému vedle pohovky vyrobené na míru. 

Prakticky řešený dětský pokoj

Pro dceru jsme realizovali pokoj v příjemných světlých barvách. Důraz jsme kladli na úložný prostor, který je využitý také ve schodových stupních do patrové postele. Světlé fialové odstíny působí svěže, zrcadla umístěná na skříních zároveň prostoru dodávají větší vzdušnost.

Ložnice pro plnohodnotný odpočinek

V této místnosti jsme opět pracovali s přírodní dýhou Wenge. Vstup do této místnosti je z galerie v dalším patře nad hlavní obytnou místností.  Netradičním prvkem je nasvícený stropní panel, který nebylo jednoduché zavěsit. Místnost jsme doplnili jemnou tapetou.

Střešní terasa

Terasa s nádherným výhledem na celé Brno vybízí k příjemné relaxaci. Její součástí je letní kuchyň včetně menší koupelny pro naprosté pohodlí  při odpočinku.